Att byta assistansanordnare är inte jobbigt. Vi sköter det mesta åt dig. Är du intresserad av att gå med i GIL? Hör av dig med dina frågor till Patrik Wallmark, som är ansvarig för nya assistansberättigade i GIL. Han kanske ser lite bister ut på bilden här men han svarar på alla dina frågor och hjälper dig med allt inför dagen då du går med i GIL eller byter till GIL som assistansanordnare. Du når Patrik Wallmark på patrik@gil.se eller ring 031-63 64 84.
Bild på Patrik Wallmark

Det är enkelt att gå med i GIL. Vi hjälper dig oavsett om du precis fått din assistans beviljad, om du vill lämna kommunen eller byta från ett annat assistansbolag.

Så här går det till i sex steg

  1. Du kontaktar oss, vi bokar in ett möte där det passar dig. Det kan exempelvis vara hemma hos dig eller på vårt kontor. Vi berättar om GIL och du får möjlighet att fråga och fundera. Mötet är helt förutsättningslöst och det kostar inget.
  2. Vill du prata med någon som redan är med i GIL innan du bestämmer dig? Det fixar vi!
  3. När du bestämt dig så tecknar vi ett avtal om personlig assistans med ett individuellt upplägg som passar dig. Sen fixar vi resten avseende bytet av assistansanordnare.
  4. Först är Patrik din kontaktperson. Snart får du tillgång till ditt GIL-stöd, som ger hjälp, råd, stöd och kompetens i många frågor. Din guide, ett bollplank.
  5. Vi har kunskap inom det juridiska och hjälper dig med exempelvis överklaganden och beslut.
  6. Du deltar i vår utbildning i arbetsledarskap. De som ska bli dina assistenter genomgår vår assistentutbildning.