GIL är ingen dagsslända utan ett tryggt och bra val för dig som söker en assistansanordnare med extra allt. Vi har alla tillstånd som behövs och en lång erfarenhet. Vi har sysslat med personlig assistans i snart 30 år alltså, vi är en stabil assistansanordnare!

Styrelsen, verksamhetsledaren och kontorsanställda med personlig erfarenhet av assistans

GIL samordnar personlig assistans utan vinstintresse sedan 1989. Vår långa erfarenhet är din trygghet. Alla i styrelsen, vår verksamhetsledare och flera på kontoret har personlig assistans eller erfarenhet av personlig assistans i familjen. Vi vet alltså vad vi sysslar med.

GIL har tillstånd att bedriva personlig assistans

Sedan den 1 januari 2011 krävs det tillstånd från Socialstyrelsen / IVO för att bedriva verksamhet inom personlig assistans. Det har vi. Vi ser det kravet som något gott, och nödvändigt: tillståndet är ett steg mot tryggare assistans med högre kvalitet i såväl enskilda uppdrag som för branschen i stort.

GIL:s assistansberättigade är nöjda

GIL är IfA-godkänd assistansanordnare sedan många år och genomför löpande de kvalitetsmätningar som behövs för att behålla utmärkelsen. IfA-godkännandet är ett mått på hur nöjda de assistansberättigade, som anlitar oss, är.

Kollektivavtal

Givetvis är vi kollektivavtalsanslutna, avtalet framförhandlat mellan KFO och Kommunal är det som gäller för assistenter anställda i GIL.

Branschorganisation med etiska riktlinjer mot fusk

Vi har sysslat med personlig assistans i snart 30 år alltså, vi är en stabil assistansanordnare! Vi är knutna till en branschorganisationen, KFO Personlig assistans,  som är till för anordnare av idéburen personlig assistans. Branschkommittén har etiska riktlinjer, man vill påvisa att det går att driva assistans på ett hederligt vis med god kvalitet och med den assistansberättigade i fokus. Inget fusk! De etiska reglerna syftar till att kunna utesluta medlemmar i branschorganisationen som inte följer den vägen.

Detta kan man stolt bära med sig: Alla i GIL är anslutna till eller anställda av en anordnare som har sådana etiska regler i arbetsgivarorganisationen!