Vi har just nu plats för fler assistansberättigade i vårt kooperativ! Berätta gärna det för din kompis, hen i kön eller vännens vän som behöver en assistansanordnare, verkar missnöjd och/eller vill ha förändring. Det finns många goda anledningar till att välja GIL som assistansanordnare och här listar vi minst åtta skäl för att bli GIL:are.

Svårt att orientera i assistansdjungeln?

Här är åtta skäl att framföra för ett öra som behöver höra:

Säg att GIL:s fokus är att det blir som du vill ha det. Att vinst för oss betyder att varje krona går till dig och investeras i ditt liv och dina drömmar.

Berätta att du bestämmer själv, och att vi backar dig i ditt arbetsledarskap så att du bär bara precis så mycket ansvar du själv önskar. Föredrar du ett delat arbetsledarskap så delegerar du de uppgifter du inte vill ha på en biträdande arbetsledare – som du själv utser. Berätta att vi står upp för varje individs enskilda behov och att du får full koll. På riktigt! Dessutom kan vi skryta om ett utbildningsutbud som saknar motsvarighet hos någon annan assistansanordnare i Sverige. Vi genomför riktiga utbildningar, med riktiga föreläsare och inspiratörer; inga opersonliga webbutbildningar så långt ögat når!

Säg också, att vi inte bara talar om ett självbestämt liv, vi förverkligar det. Berätta att du med automatik, bara genom ditt medlemskap bidrar till en bättre värld för alla, att du blir en aktivist och driver opinion genom en lekfull men skarp och provokativ socialpolitik á la GIL. Vi jobbar för jämlikhet och full delaktighet för alla med funktionsnedsättning.

Berätta hur skönt det är att känna tillhörighet och vara delaktig i ett kooperativ, som du faktiskt äger tillsammans med likar. Och tala om hur bra vi är på att skapa ytor för samhörighet och mänskliga möten – över en bit mat, en quiz, en hockeymatch, ett tema eller en viktig fråga som vi vill dela med varandra.

Vi är ganska unika alltså. Och grymt stolta.

Sugen?

Vill du höra fler argument eller vill du förmedla kontakt med oss? Eller funderar du helt enkelt på att själv byta till GIL? Prata med Patrik, ring 031-63 64 84 eller skriv till patrik@gil.se.