After Work : filmtajm, snacks & pizza

Spara i din kalender
Ni bestämmer, fransk feelgood eller franskt drama som bygger på en verklig händelse! Vilken film vill du se när vi släcker ner lamporna och sätter igång projektorn onsdag den 18 oktober när vi bjuder in till nästa After Work? Just nu lutar det åt "Fjärilen i glaskupan" men båda filmer har teman som berör. Självklart blir det pizza, snacks och dryck av flera sorter. Efter filmen diskuterar vi det vi sett och sånt vi känner igen från våra egna livsresor.
Bild på en vedugnsgräddad pizza

Om du får bestämma vilken film vi ska se, blir det en feelgoodfilm eller ett drama byggd på en verklig historia? Ni bestämmer, hör av dig till Anders och berätta vilken  film du röstar på –  senast måndag 16 oktober!

Fransk feelgoodfilm: EN OVÄNTAD VÄNSKAP Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men ensamme aristokraten Phillip som blivit förlamad efter en olycka. Driss är först tveksam till jobbet och Phillips vänner har starka invändningar. Men Driss energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillip och Phillip lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt. Lyssna på en recension eller se trailern här

eller…

Franskt drama byggd på en verklig historia: FJÄRILEN I GLASKUPAN Filmen är baserad på  Jean-Dominique Baubys bästsäljande memoarer. Bauby, framgångsrik redaktör på modetidningen Elle, är en 40-åring i sina bästa dagar, när han får en hjärnblödning och drabbas av locked-in-syndrome. Hans intellekt är opåverkat, men alla hans muskler har slutat fungera utom de i ena ögonlocket. Med hjälp av en sjukpedagog lär sig Bauby kommunicera genom att blinka. Till en början svar på ja eller nej-frågor: ett blink för ja, två för nej. Han avancerar fort och blinkar så småningom med en assistents hjälp fram sina memoarer. Bauby framställs dock varken som en stackare eller en fantastisk kämpe – den rätt dryge Elle-redaktören fortsätter att vara dryg och tråna efter älskarinnan som aldrig kommer, medan modern till hans barn tar hand om honom. Läs en recension här eller se trailern här.

När Onsdag 18 oktober kl 17:00-19:30
Var Mölndalsvägen 30B
Vem Vuxna assistansberättigade i GIL
Anmälan Senast måndag 16 oktober till anders@gil.se eller 031-63 21 94. Först till kvarn!

Vi bjuder på pizza, snacks och andra valfria drycker. Är du vegetarian, vegan eller allergiker? Ange dina matpreferenser i din anmälan så att vi kan göra vad vi kan för att du ska kunna njuta av maten. Inbjudan gäller för alla arbetsledare och assistansberättigade i GIL samt arbetande assistent.

Tanken med vår After work är att assistansberättigade, arbetsledare och delar av styrelsen samt kontoret möts under enklare former, för att diskutera allt mellan himmel och jord, och assistans så klart.

Vi bjuder in till After Work en onsdag i varje månad – om inget annat anges! Varje kväll med sitt eget tema. Har du förslag till ett tema skriv till anders@gil.se

Information

 • Datum
  2017-10-18
 • Tid
  17:00 - 19:30
 • Målgrupp
  Arbetsledare
 • Lediga platser
  Ja
 • Kostnad
  Gratis
 • Sista anmälningsdag
  2017-10-16
 • Plats
  GIL, Mölndalsvägen 30B
  Göteborg, 412 63 Sverige