Saligt söta semlor med GIL

Du missar väl inte det faktum att både ljus och sötma finns inom synhåll! Den 12, 15 & 16 februari blir det semlor på våra kontor, i tre städer - i Uddevalla (12/2), Varberg (15/2) och i Göteborg (16/2). Välkommen!
Bild på en semla

Fettisdagen var enligt tradition den dag man fick äta fet­tisdags­bullar, det vi idag kallar semlor. Fettisdagen var tidigare kulmen på en tredagars fest då man åt upp sig inför den 40 dagar långa fastan som inledes dagen efter fettisdagen, den så kallade askondagen vars namn kommer från att man strödde aska på huvudet för att tydliggöra att man ångrade de synder man begått.

Tidigare börjande man äta redan på söndagen innan fettisdagen, som kallas fastlagssöndagen och även på måndagen, den så kallade blåmåndagen. Dock var tisdagens, fastlagstisdagen, den vita tisdagen eller fettisdagen den riktigt stora ätardagen då man bunkrade upp med fett.

I år blir det dock inga semlor hos oss på själva fettisdagen, men du får ändå tre chanser under en och samma vecka!

Uddevalla måndag 12 februari

I Uddevalla äter vi semlor måndag den 12 februari kl 13-15. OSA till Helén O på 0522-108 08 eller uddevalla@gil.se senast onsdag 7 februari. Här hittar du anmälningsformuläret»

Varberg torsdag 15 februari

I Varberg äter vi semlor torsdag den 15 februari kl 13-15. OSA till Anna på 0340-69 06 86 eller anna.g@gil.se senast måndag 12 februari. Här hittar du anmälningsformuläret»

Göteborg fredag 16 februari

I Göteborg äter vi semlor fredag den 16 februari kl 13-15. OSA till Anders på 031-63 21 94 eller anders@gil.se senast tisdag 13 februari. Här hittar du anmälningsformuläret»

PS. Arbetande assistent får naturligtvis också en semla, så kom ihåg att ange hur många ni är som kommer. Glöm inte att ange om du har någon allergi eller andra krav på din semla. 

Relaterade poster

After Work : Members only med uppvisning av servicehundar

Event

Är du medlem i kooperativet GIL:s förening - fullvärdig eller stödmedlem? Om svaret är ja så är du varminnerligt välkommen på en medlemskväll onsdagen den 21 februari. Lär känna dina med-medlemmar och informera dig om ekonomi och vårt nya digitala system. Vi bjuder på något gott att äta och gôtt umgänge, dessutom har Linda, medlem i GIL:s styrelse, bjudit in både hundar och hundfolk för en uppvisning och information om servicehundar.

Läs mer

Uppdaterade policys och belopp för 2018

Nyhet

Får en ge assistenten vad som helst som gåva? Är det någon skillnad på bonus och gratifikation, och hur mycket brukar man ge? Finns det några gränser? Hur ska en tänka med friskvården om assistenten bara hunnit jobba två månader i år? Vid vilka lägen utgår solidariska medel? Vi har samlat 9 policys som besvarar dessa frågor och några till i mappen Information & blanketter på Min Sida och i Arbetsledar/Assistenthandböckerna. Där hittar du även Beloppslathunden för 2018. Rubrikerna för vilka områden och vem en policy berör hittar du listade under bilden här på sidan.

Läs mer

Speedrekrytering i Göteborg måndag 5 mars

Event

Berätta för dina kompisar, släktingar, goda grannar eller andra underbara människor du känner att vi erbjuder ett kul och flexibelt jobb. Är du redan assistent och vill jobba mer och lära känna fler assistansberättigade ska du absolut komma för flera av våra arbetsledare söker nya timvikarier, semestervikarier och visstidare. Därför arrangerar vi måndag den 5 mars mellan klockan 15.00-17.00 en favorit i repris: Rekryteringsdag på GIL! Förra gången vi anordnade rekryteringsdag på GIL så kom hundratals arbetssökande till kontoret. Omkring 40 lediga tjänster erbjöds då till lika många olika assistansberättigade. Denna gång hoppas vi på samma succé!

Läs mer

Flytta hemifrån

Event

Start torsdag 25 januari! Flytta hemifrån är en grupp för ställisföräldrar vars barn är flygfärdiga och planerar att flytta hemifrån inom de närmsta tre åren (inom 0-3 år). VI möts i både det praktiska och det själsliga samt alla andra hundratalet frågor som kan surra i en ställisförälders huvud, och som är något helt annat än den mer generella känslan att det alltid är jobbigt när ungdomarna blir vuxna och flyttar hemifrån. Med assistans är det så mycket mer.

Läs mer