Slink in på en semla med GIL

Vi sätter på kaffe och te och bunkrar upp med semlor i Göteborg och Uddevalla! För visst kan en behöva både sött sällskap och fett umgänge när det blåser kallt och snål där ute. Det blir semlor i Uddevalla den 4/3 och i Göteborg på självaste fettisdagen den 5/3. I Varberg saltar vi gemenskapen och flyttar fram den till den 3 april. Välkommen!
Bild på en semla

Fettisdagen var enligt tradition den dag man fick äta fet­tisdags­bullar, det vi idag kallar semlor. Fettisdagen var tidigare kulmen på en tredagars fest då man åt upp sig inför den 40 dagar långa fastan som inledes dagen efter fettisdagen, den så kallade askondagen vars namn kommer från att man strödde aska på huvudet för att tydliggöra att man ångrade de synder man begått.

Tidigare börjande man äta redan på söndagen innan fettisdagen, som kallas fastlagssöndagen och även på måndagen, den så kallade blåmåndagen. Dock var tisdagens, fastlagstisdagen, den vita tisdagen eller fettisdagen den riktigt stora ätardagen då man bunkrade upp med fett.

I år bjuder Göteborgskontoret på semlor på själva fettisdagen och i Uddevalla slår man till dagen innan. Välkommen när det passar dig!

Uddevalla måndag 4 mars

I Uddevalla äter vi semlor måndag 4 mars kl 13-15. OSA till Helén O på 0522-108 08 eller uddevalla@gil.se senast tisdag 26 februari. Här hittar du anmälningsformuläret.

Göteborg tisdag 5 mars

I Göteborg äter vi semlor på självaste fettisdagen, tisdag den 5 mars kl 13-15. OSA till Anders på 031-63 21 94 eller anders@gil.se senast onsdag 27 februari. Här hittar du anmälningsformuläret.

Varberg satsar på saltare gemenskap onsdag 3 april

I Varberg blir det inga söta semlor utan istället pizza med quiz den 3 april! Frågor? Kontakta Anna på 0340-69 06 86 eller anna.g@gil.se.

PS. Arbetande assistent får naturligtvis också en semla, så kom ihåg att ange hur många ni är som kommer. Glöm inte att ange om du har någon allergi eller andra krav på din semla. 

Relaterade poster

After Work : Påskpyssel & påskmat 17 april

Event

Välkommen på en vårlig After Work med påskens alla förtecken. Vi äter påskmat och målar ägg och hoppas få se både påskkärringar och påskgubbar runt bordet. Och vem vet kanske gömmer påskharen några ägg på kontoret. Den som kommer får se!

Läs mer

Ta med en vän till GIL

Nyhet

Vi arrangerar mängder av aktiviteter på GIL; magiska aftnar, brädspelskvällar, pyssel, bowling, quiz och filmvisningar, ölprovning, pizzahäng och pingisturneringar. Nu öppnar vi för fler. Om du har en vän med assistans som har lust att komma med på någon av våra aktiviteter, så är ni båda välkomna! Ett bra sätt att lära känna oss och andra och ha lite kul, minst två flugor i en smäll! Gäller i mån av plats, glöm inte att anmäla!

Läs mer

FULLSATT! Decenniets bästa fest när GIL fyller 30 år!!

Event

Den 27 april smäller det! Då firar vi det faktum att GIL inte bara överlever alla indragningar, påtryckningar och politiska girar; vi står starkare än någonsin och det ska firas med besked. I 30 år har vi stått pall och fortsätter att med fast hand hålla fanan högt! Uppdraget att bära oss genom kvällen har gått till Sveriges bästa underhållare Stefan Odelberg med husband och Improverket från 2Lång. Frampå nattkröken blir det dans, karaoke och DJ. Ett oemotståndligt löfte om humor, action, magi, show, sång, skratt och spänning alltså. Och så en trerätters middag och gott att dricka på det då förstås!

Läs mer

After Work : Assistanshundar och gott krubb

Event

AW:n den 20 mars går i hundarnas tecken. Ta med dig din bästa kompis eller en nyfiken bekant och se vår egen Linda Stotzer Salmerón som är hundinstruktör jobba med sin hund. Med sig har hon några av sina kolleger i hundträningsbranschen som visar vad en assistanshund kan göra. Vi tror att det blir en superkul uppvisning i några olika assistanshundars och hundförares vardag.

Läs mer