Säljes: Extrautrustad VW Caravelle 2,5

Kom och köp! GIL säljer nu en helkänd halvautomatisk stadsrumsomvandlare med stor potential. Alla intäkter går till att förbättra situationen för människor med funktionsnedsättningar.
En skåpbil, text: Parkeringsplatskonverteraren

Nu säljer vi en ljusblå, bensindriven, automatväxlad, tidigare 7-sitsig personbil med i runda slängar 115 hästkrafter. Bilen är från 2003 och har gjort ca 14 000 mil.

Bilens främsta potens sitter dock inte under motorhuven utan i de bakre regionerna där en halvautomatisk stadsrumsomvandlare installerades 2015. På bara några sekunder kan en vanlig parkeringsplats omvandlas till en handikapp-p-plats. Bilen är utrustad med en utmärkt stealth-funktion varvid denna aktion kan genomföras nästan helt omärkbart.

Utrustningen genomgick sitt eldprov en decembernatt då den användes för att konverterade hela 96 parkeringsplatser utanför Stora Teatern i Göteborg.

Bildbevis:

En bil full av möjligheter

För den som inte är intresserad av funktionsfrågor så kan man lätt se andra potentiella nyttområden för denna bils nya ägare. Ta fram en egen schablon, exempelvis kvinnosymbolen, en populär hashtag eller kanske kan du märka upp gatan i ditt kvarter med GAIS:s logga? Så här i valtider kanske det finns något parti som vill synas på stan? Sist men inte minst: Förstå hur användbar en schablon med texten Privat skulle kunna bli när det är dags att parkera på Saltholmen i sommar…

På listan över mäktiga grejer med detta fordon finns följande axplock:

  • Toppat Sveriges Radio P4:s lista av mest lästa nyheter 2015
  • Medverkat i TV-sammanhang i Aftonbladets sändning Brottsplats
  • Ett föremål för en lång rad nyhetsinslag i radio och tidningar
  • Varit huvudattraktion på ArkDes (ett finfint arkitektur- och designmuseum) i storstaden 2017/2018
  • Bilen har tidigare tjänstgjort som fortskaffningsmedel inom Polisen.

Läs gärna mer om bilen här.

Vad fan får vi för pengarna?

Alla intäkter går till att förbättra situationen för människor med funktionsnedsättningar. Gilla och dela, kom och köp!

Den som är sugen på en alldeles egen CP-truck kontaktar Anders Westgerd, anders@gil.se eller 031-63 21 94. Alla bud beaktas.

Relaterade poster

Anders Westgerd krönika : Visst är livet underbart

Blogg

Ena stunden CP, mongo, efterbliven, andra stunden hyllad inspirationskälla och superhjälte. Kasten är tvära. Det gäller att hänga med. Inte sällan ses vi med funktionsnedsättningar som lite korkade och i behov av omsorg.

Läs mer

Said by retards

Kampanj

Go down for English ↓
De flesta instämmer i att vi vill ha ett samhälle där alla är lika mycket värda och respekterar varandra. Det är därför riktigt efterblivet att människor med funktionsnedsättning ofta undantas från möjligheten att leva som andra på grund av exempelvis otillgänglighet, fördomar, sjaskigt bemötande och fördomsfull snällhet. Det vill vi snacka om i vår senaste kampanj Said by retards.

Läs mer

Retard Beer

Kampanj

De sista flaskorna med CP-öl säljs i dagarna. Samtidigt presenteras uppföljaren: Retard Beer. Retard Beer är en öl som kommenterar ett efterblivet samhälle och som knyter an till frågan om att vi har fulla rättigheter! Dessutom är ölen en perfekt gå-bort-present! Testa och se vilka samtal som vaknar! Finns på bolaget från juli 2017.

Läs mer

Lektion: Funktion

Kampanj

I skolan, politiken och samhället i stort pågår arbete utifrån diskrimineringsgrunderna. Man problematiserar och diskuterar allt från hudfärg, ursprung, religion och etnicitet till genus och jämställdhet samt sexualitet och läggning. Men en sak upplever vi hamnar i skymundan - frågorna om funktion. Det tycker vi det är dags att ändra på. Därför erbjuder vi en kostnadsfri föreläsning på gymnasieskolor och folkhögskolor i Göteborg med omnejd. Lektion: Funktion!

Läs mer