ons 18 nov

Arbetsledare

Passerat event

AW : Digital chokladprovning

Onsdagkvällen den 18 november bjuder vi in till ett event för sanna läckergommar! Vi kommer att livesända afterworken från GIL:s kontor på Mölndalsvägen 30 och har anlitat Claes på Berzelii Choklad som har hundratalet chokladprovningar på sin meritlista. Han kommer att berätta om chokladens historia och dess tillverkning. Sedan provar vi ett urval chokladsorter och avslutar med smakprov ur Berzelis egentillverkade sortiment. Så vässa tungan och väck liv i dina smaklökar när vi ger oss in i chokladens aromatiska universum. Har du tur får du fylla på chokladvokabulären också kommer att kunna glänsa vid kommande tillställningar när du kan säga ett och annat om hur kakaofrukten växer och varför den vita chokladen saknar färg.

Och om du trodde choklad smakar som choklad kommer du att bli överraskad. Choklad kan variera oerhört mycket i smak, och varje chokladbit rymmer en hel världsrymd av smaker och dofter. 

Så här går det till

Cirka en vecka innan Afterworken kommer du att få hem ett litet paket med 10 bitar som du ska öppna och prova tillsammans med oss andra samtidigt under chokladprovningen den 18 november.

En kvart innan, dvs klockan 16:45, vi kör igång chokladprovningen kommer vi att öppna det digitala rummet där vi kommer mötas. Instruktioner och länk kommer skickas ut via mail under dagen den 18 november. Men du kan bekanta dig med det digitala verktyget redan nu.

Så här förbereder du dig!

För att kunna delta behöver du ladda ner och installera gratisprogrammet zoom till din mobil, platta eller dator, ha en ok uppkoppling till wifi. Vi använder oss av Zoom för att mötas i vår digitala afterwork. Vi rekommenderar att du använder dator (enklare att se), men det funkar också med en mobil. Leta upp vad som passar för din dator eller webbläsare och ladda ner här: https://zoom.us/download. Mobilappen hittar du där du hittar andra appar.

Innan vi börjar är det bra att du har kollat att allt funkar. GIL har ingen Zoom-support men verktyget har en bra hjälp för att komma igång och för att testa din utrustning: https://zoom.us/test

Vi hoppas på en sprudlande frisk och varm gemyt över nätet! Och du! Har du en vän med assistans som skulle passa bra i vårt kooperativ så är hen hjärtligt välkommen med för att se hur vi hänger och vad vi är för ena! Bara skriv i din anmälan till Anders om du har någon med dig.

 

  • 18 nov 2020 · 17:00 – 18:30
  • 1 timmar 30 minuter
  • Arbetsledare
  • Lediga platser: Ja
  • Kostnad: Gratis
  • Sista anmälningsdag: 6 nov 2020
  • Specifik info för tillfället: Du får hem ett paket med 10 chokladbitar / praliner i brevlådan en vecka innan den digitala chokladprovningen. Dryck står du själv för.

Anmäl dig

Anmäl dig senast fredag 6 november till anders@gil.se eller 031-63 21 94.

Eventet riktar sig till assistansberättigade i GIL. Med anledning av det digitala rummets begränsningar kommer antalet platser vara begränsat och principen först till kvarn kommer att råda. Förebered gärna din utrustning innan vi kör igång så att vi kan fokusera på det lustfyllda.

Du kommer att få ett mail med länk till afterworken och ytterligare instruktioner under dagen den 18 november. Välkommen!

I enlighet med GDPR / Dataskyddsförordningen: Genom att klicka på Skicka så medger du ditt samtycke till att GIL hanterar de kontaktuppgifter du angett. Dessa används enbart internt och i syfte att hantera processer runt din anmälan till denna aktivitet.