ons 16 feb

Alla

Passerat event

AW : Lakritsprovning & Quiz

Vattnas det i munnen på dig när du läser salta avloppsrör, hockeysnus, turkisk peppar, salmiakpuckar, djungelvrål och lakritsrot? Då ska du absolut delta i vår digitala lakritsprovning onsdag 16 februari! Det blir en favorit i repris, nästan. Men med nya smaker och andra frågor än sist vi körde.

Vi provar lakrits i olika kombinationer och kanske får du lära dig ett och annat om lakrits. Numera används lakrits både i matlagning och bakning, men när ska man använda den och vilken sort blir bäst till vad? Lakritsroten har använts sedan urminnes tider, ja redan av de gamla egyptierna.

Som med all gott i livet bör det avnjutas med måtta! Lakritsroten räknas som en medicinalväxt, och den såldes på apotek så sent som på 1970-talet. I Sverige inträffar varje år ett tiotal fall av lakritsförgiftning. Reser man i varma länder kan det vara bra att ha ett litet förråd med lakrits eftersom lakrits gör att saltet stannar i kroppen, och vi slipper bli uttorkade.

Så här går det till

Några dagar innan Afterworken kommer du att få hem ett litet paket med lakrits som du ska öppna och prova tillsammans med oss andra samtidigt, under lakritsprovningen den 16 februari.

Tio minuter innan, dvs klockan 16:50, vi kör igång lakritsprovningen kommer vi att öppna det digitala rummet där vi kommer mötas. Instruktioner och länk kommer skickas ut via mail under dagen den 16 februari. Men du kan bekanta dig med det digitala verktyget redan nu.

Så här förbereder du dig!

För att kunna delta behöver du ladda ner och installera gratisprogrammet zoom till din mobil, platta eller dator, ha en ok uppkoppling till wifi. Vi använder oss av Zoom för att mötas i vår digitala afterwork. Vi rekommenderar att du använder dator (enklare att se), men det funkar också med en mobil. Leta upp vad som passar för din dator eller webbläsare och ladda ner här: https://zoom.us/download. Mobilappen hittar du där du hittar andra appar.

Innan vi börjar är det bra att du har kollat att allt funkar. GIL har ingen Zoom-support men verktyget har en bra hjälp för att komma igång och för att testa din utrustning: https://zoom.us/test

Vi hoppas på en sprudlande frisk och varm gemyt över nätet! Och du! Har du en vän med assistans som skulle passa bra i vårt kooperativ så är hen hjärtligt välkommen med för att se hur vi hänger och vad vi är för ena! Bara skriv i din anmälan till Anders om du har någon med dig framför skärmen.

 

  • 16 feb 2022 · 17:00 – 18:30
  • 1 timmar 30 minuter
  • Alla
  • Lediga platser: Ja
  • Kostnad: Gratis
  • Sista anmälningsdag: 10 feb 2022
  • Specifik info för tillfället: Du får hem ett paket med lakrits i brevlådan några dagar innan den digitala lakritsprovningen. Dryck står du själv för.

Anmäl dig

Anmäl dig senast torsdag 10 feb till anders@gil.se eller 031-63 21 94.

Eventet riktar sig till assistansberättigade i GIL. Med anledning av det digitala rummets begränsningar kommer antalet platser vara begränsat och principen först till kvarn kommer att råda. Förebered gärna din utrustning innan vi kör igång så att vi kan fokusera på det lustfyllda.

Du kommer att få ett mail med länk till afterworken och ytterligare instruktioner under dagen den 19 maj.. Välkommen!

I enlighet med GDPR / Dataskyddsförordningen: Genom att klicka på Skicka så medger du ditt samtycke till att GIL hanterar de kontaktuppgifter du angett. Dessa används enbart internt och i syfte att hantera processer runt din anmälan till denna aktivitet.