Passerat event

Domstolen @ Röhsska

GIL och möbeldesignern Staffan Holm tar död på fördomar med ett verk som handlar om livet med funktionsnedsättningar.

Meningen “Jag dör hellre än att hamna i rullstol” har de flesta hört eller kanske själva haft i sin mun. Att livet skulle ta slut om man blir rullstolsburen är en etablerad fördom som frodas i ett samhälle där tillgängligheten är dålig. Kan ökad kunskap om livet med funktionsnedsättning istället få oss att se världen ur nya perspektiv?

Verket Domstolen är ett samarbete mellan Göteborgskooperativet för Independent Living (GIL) och möbeldesignern Staffan Holm. Med idé och design skapar skulpturen ett möte precis i skärningspunkten mellan GIL:s kärnfrågor: tillgänglighet och bemötande.

GIL har prisats för sina opinionsbildande kampanjer och har gjort kreativitet och provokation till sitt signum för att ge en röst åt personer med funktionsnedsättning. Staffan Holm är möbeldesigner med säte i Göteborg och har vunnit flertalet internationella priser för sin minimalistiska design.

Följ GIL:s senaste awarnesskampanj på Instagram @gil_funktastic

Utställningen kan ses följande dagar i Auditoriet på Röhsska museet i Göteborg:

Fredag 26 maj 15.30-16.30 – Vernissage, inbjudan krävs.

Lördag 27 maj 11.00-17.00

Söndag 28 maj 11.00-17.00

Tisdag 30 maj 11.00-18.00

  • Övrig info: Till vårt vernissage behövs inbjudan, se mer information + länk om inbjudan i eventet. För att besöka utställningen den 27-30 maj behövs bara vanlig museibiljett, som köps på Röhsska museet.