ons 17 nov

Assistansberättigade

Passerat event

AW : Crip Camp – om Independent Livingrörelsens födelse i USA

Onsdag den 17 november öppnar vi upp göteborgskontoret för cineaster och andra vänner av film och GIL! Vi beställer pizza, poppar popcorn och fyller skålarna med snacks innan vi släcker vi ner lamporna i CP-salen kl 17:00 för att rulla igång filmen Crip Camp – A disability revolution. Det här lägret ser ut som de brukar se ut, med ett flertal små röda stugor fyllda med våningssängar, en torr gräsplan med en flagga stolt fladdrande och med på tok för unga kolloledare vilket såklart resulterar i att varenda regel som finns bryts. Både ungar och ledare lever livet.

THE CRIP CAMP – A DISABILITY REVOLUTION

Filmen utspelas i början av 70-talet på Camp Jened, ett sommarläger för tonåringar med funktionsvariationer. Lägret sätter igång en politisk rörelse och kamp för lika rättigheter. Från 1951 till -77 kunde ungarna fly undan dåtidens oanpassade och fördomsfulla verklighet för somrar fyllda med skoj. Det som kullen 1971 inte kunde ana var dock att de skulle bli instrumentala i kampen som får sitt startskott här.

I filmen får vi bland annat följa regissören Lebrecht (som även är en av de sista kollodeltagarna på lägret innan det stängdes ner) och andra ledande personer i Independent Living-rörelsen, som till exempel Judith Heumanns kamp för jämställdhet. Crip Camp hade lätt kunnat bli tung, vilket den delvis är, men det är samtidigt en otroligt bejakande och glädjesam film, skriver kritikerna. Filmen får betyget 4/5 på Moviezine och 7,7 på IMDB!

Vill du få en försmak så kan du kolla in trailern här.

Längd: Filmen är 1. 42 timme lång.

Har du en vän med assistans som skulle passa bra i vårt kooperativ så är hen hjärtligt välkommen med för att se hur vi hänger och vad vi är för ena! Bara skriv i din anmälan till Anders om du har någon med dig.

Välkommen!

 

  • 17 nov 2021 · 17:00 – 19:15
  • 2 timmar 15 minuter
  • Assistansberättigade
  • Lediga platser: Ja
  • Kostnad: Gratis
  • Sista anmälningsdag: 11 nov 2021
  • Specifik info för tillfället: Om pandemin är under kontroll ses vi på Göteborgskontoret. Vi bjuder på pizza, snacks och valfria drycker. Har du någon matallergi eller annat vi ska ta hänsyn till, skriv det i din anmälan.

Anmäl dig

Anmäl dig senast torsdag 11 november till anders@gil.se eller 031-63 21 94.

Eventet riktar sig till assistansberättigade i GIL. Med anledning av det digitala rummets begränsningar kommer antalet platser vara begränsat och principen först till kvarn kommer att råda.

Välkommen!

I enlighet med GDPR / Dataskyddsförordningen: Genom att klicka på Skicka så medger du ditt samtycke till att GIL hanterar de kontaktuppgifter du angett. Dessa används enbart internt och i syfte att hantera processer runt din anmälan till denna aktivitet.