Alla nyheter
15 mars 2021

Ny rekryterare till HR-teamet!

Brinner du för att rekrytera och hitta rätt person till rätt plats? Har du en stark känsla för mänskligt samspel och mjuka frågor, ett självklart driv att utveckla och lösa såväl kluriga som vardagliga situationer och hjärtat på rätta stället? Har du utöver detta arbetat med personlig assistans, då kan du vara den pusselbit som fulländar vårt gäng! 

ÄR DET du SOM SKA BLIR VÅR NYA REKRYTERARE?

GIL är ett kooperativ och en ekonomisk förening som samordnar personlig assistans sedan 1989. Omsättningen är runt en halv miljard per år. Vår verksamhet tar avstamp i Independent Living-filosofin. Det betyder att vi utgår från att människor med funktionsnedsättningar själva vet bäst hur de vill leva och därmed är de lämpligaste personerna att leda sin personliga assistans.

Det finns två allmänt spridda uppfattningar om personer med funktionsnedsättningar. Antingen är man offer och folk tycker synd om en. Eller så blir omgivningen orimligt imponerade när man lyckas göra samma saker som andra gör. Man blir hjälteförklarad.

I GIL är vi 260 assistansberättigade. Inga superhjältar, inga offer. Däremot söker vi nu en rekryterare som är någon utöver det vanliga. Så om du har hjärtat på rätta stället, en blick utöver det vanliga och klurig som sjutton när det behövs? Då kan detta vara jobbet för dig!

WE ARE GIL

På GIL:s huvudkontor på Mölndalsvägen jobbar 28 anställda med råd och stöd samt administration för kooperativet som också har filialer i Varberg och Uddevalla. Assistansen utförs av drygt 2000 personliga assistenter. Utöver att samordna personlig assistans så jobbar vi på att förändra och förbättra världen för människor med funktionsnedsättning. Kanske är vi hjältar ändå?!

Kort om dig

Du älskar att jobba med ett högt engagemang, samarbetar prestigelöst med andra och har ett starkt driv i att utveckla och se möjligheter! När något plötsligt händer i vardagen är ditt fokus vaket, vänligt och lösningsorienterat. I GIL levererar vi professionellt, med kvalitet och omtanke. 

Om du är utbildad inom HR, personal, rekrytering eller motsvarande, har minst 1 års erfarenhet av eget arbete inom personlig assistans och arbetslivserfarenhet från rekrytering och/eller bemanning så kan du vara den vi söker. 

 • Du har erfarenhet av schemaläggning och systemhantering.
 • Du är öppen, kreativ och gillar att bolla, bistå och stötta.
 • Du är pedagogisk, inlyssnande och lösningsinriktad.
 • Du är målmedveten och professionell.
 • Du är lika bra på samarbete som på att arbeta självständigt.

OM TJÄNSTEN

HR-avdelningen består av sex medarbetare med starkt engagemang för mänskliga möten och hög kvalitét. Avdelningen arbetar med allt inom sedvanliga HR-områden, som rekrytering, lönesättning, arbetsmiljö, rehabilitering och löpande personalfrågor. Avdelningen agerar även bollplank inom kooperativet och är en viktig kanal för information som arbetsledare och assistenter behöver i sitt arbete. Som rekryterare samarbetar du inte bara nära HR-teamet utan även med GIL:s övriga medarbetare och medlemmar. Du rapporterar till teamets HR-chef. 

Dina huvudsakliga uppgifter är: 

 • Rekrytering inom personlig assistans på uppdrag av den assistansberättigade eller arbetsledare. Allt från behovsanalys & annonsering till urval och viss introduktion  
 • Samordna och löpande ansvara för vikariepoolen.
 • Tillsättning av sjukvikarier.
 • Vara behjälplig vid personalfrågor, omplacering, uppsägningar och liknande.
 • Internutbildningar inom våra rekryteringssystem och processer.
 • Samordna rekryteringsträffar, mässor och andra rekryteringsaktiviteter.
 • Uppföljning, statistik och utveckling inom rekryteringsområdet. 
 • Metodutveckling inom rekrytering.
 • Vara behjälplig med koll på schema och arbetstidslagen. 
 • Nära samarbete med arbetsledare och övriga funktioner inom GIL. 
 • Vara del av GIL:s varumärkesbyggnad och utveckla GIL som attraktiv arbetsgivare. 
 • Verka för att våra assistansberättigade ska få bästa möjliga personliga assistans.

MeRITERANDE

– Egen funktionsnedsättning
– Vana av IT och digitala system (Vi arbetar bland annat i systemet Primass)

INFORMATION OCH ANSÖKAN

Frågor om tjänsten ställer du till Anders Westgerd (VD) anders@gil.se 031-63 21 94 eller Linda Andersson (HR) linda@gil.se tel: 031-63 21 75.
Facklig företrädare (Vision) är Therése Anton therese@gil.se tel: 031-63 21 95.

Skicka in ditt CV och personligt brev direkt via vår jobbsida.

Intervjuer sker fortlöpande. Vi tillämpar löpande rekrytering och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan senast 4 april 2021!

Ännu mer om GIL hittar du om du surfar runt här på vår hemsida www.gil.se