ons 9 mar

Assistenter

Passerat event

Assistentutbildning I – Uddevalla

Assistentutbildningen är en obligatorisk introduktionsutbildning för personliga assistenter som arbetar i GIL. Utbildningen inleds med en historisk tillbakablick på uppkomsten av lagen om stöd till vissa personer med funktionsnedsättning samt en presentation av filosofin och levnadssättet Independent Living samt GIL som kooperativ.

Vi informerar om FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar, arbetsgivaransvar, kollektivavtalets roll och anställningsförhållanden generellt. Vi går igenom det du behöver veta om lön, tidrapporter och förmåner. Vi behandlar även ämnet arbetsledare och yrket personlig assistent under utbildningen. Diskussionerna rör arbetets innehåll och etik samt rättigheter och skyldigheter för både arbetsledare och assistenter.

Vår målsättning är att du efter genomgången utbildning ska känna dig trygg i din roll som personlig assistent samt ha en grundkunskap om GIL och vår filosofi och ha vetskap om vem du ska kontakta vid behov.

  • 9 mar 2022 · 09:00 – 17:00
  • 8 timmar
  • Assistenter
  • Lediga platser: Ja
  • Kostnad: 0 kr
  • Sista anmälningsdag: 8 mars 2022
  • Övrig info: GIL bjuder på lunch och fika. Vi försöker alltid att erbjuda något alternativ för den som allergisk eller vegetarian/vegan.

Anmäl dig

Du som är assistent måste komma överens med din arbetsledare om vilka utbildningar du ska gå och när det passar – innan du anmäler dig. Utbildningsformulären är öppna fram till dagen före utbildningsdagen.

Anmälan är bindande. Innan utbildningen skickar vi alltid en bekräftelse och en kallelse med all information du behöver.

Tänk på att du måste avboka om du får förhinder eller blir sjuk, så att din plats kan gå till någon på väntelistan! Avboka genom att mejla utbildning@gil.se eller ringa 031-63 21 96.

I enlighet med GDPR / Dataskyddsförordningen: Genom att klicka på Skicka så medger du ditt samtycke till att GIL hanterar de kontaktuppgifter du angett. Dessa används enbart internt och i syfte att hantera processer runt din anmälan till denna aktivitet.