ASSISTANS

Övergripande om assistans hos oss

GIL samordnar personlig assistans utan vinstintresse sedan 1989. Vi utgår från att personer med assistans själva bäst förstår sina behov och hur assistansen ska utformas. Det är i denna filosofi som hela vår verksamhet tar avstamp.

Vi är en assistansanordnare utan ekonomiskt vinstintresse. Du har fullständig insyn i assistansekonomin, för att det ger en bättre personlig assistans. Vi har en låg och fast administrativ kostnad (22 kronor för alla!).

En assistansanordnare som GIL, som ägs och drivs av människor med funktionsnedsättning, har en kompetens som är svår att slå! Alla i GIL:s styrelse har egen funktionsnedsättning. GIL:s VD har assistans. Flera på kontoret har funktionsnedsättning / personlig assistans. Ytterligare anställda på kontoret har erfarenhet av personlig assistans antingen för att de är föräldrar till ett barn med assistans eller så har de själva arbetat många år som personlig assistent.

GIL har idag ca 270 assistansberättigade och ca 2000 anställda (24:e största privata arbetsgivaren i Göteborg 2015). Vi har kontor i Göteborg, Varberg och Uddevalla. Merparten av de som valt GIL bor i Skåne, Halland, Västra Götaland, Dalsland och Värmland, men vi uppmuntrar assistansberättigade i hela landet att kontakta oss när det är dags att välja eller byta anordnare!

Och glöm inte – att byta assistansanordnare är inte svårt.  Vi sköter nämligen (nästan) allt!

nästa steg

HA assistans

Hos oss går inga pengar till vinstutdelning. GIL ägs och drivs sedan 1989 av människor med funktionsnedsättning, vi vet vad vi sysslar med!

Läs mer

nästa steg

VA assistENT

Som personlig assistent stödjer du en person med funktionssättning att leva det liv hen själv vill leva. Ett yrke att vara stolt över!

Läs mer

GIL är ett kooperativ

GIL är en ekonomisk förening och ett kooperativ som samordnar personlig assistans. För oss är det helt enkelt den vettigaste lösningen, att de som har behov av personlig assistans också äger och driver assistansen. Vilken ledning kan rimligen veta mer om personlig assistans än de assistansberättigade själva?! Vi har inget vinstintresse, inga pengar betalas ut till aktieägare. Alla pengar går till att jobba för och hög kvalitet och stor frihet, genom den personliga assistansen.

Stabil assistansanordnare

GIL är en stabil assistansanordnare. GIL är ingen dagslända utan ett tryggt och bra val för dig som söker en assistansanordnare med extra allt. Vi har alla tillstånd som behövs och en lång erfarenhet. Vi har sysslat med personlig assistans i 33 år, vi är en stabil assistansanordnare!

Gillar att träffas

Vi har kommit överens om att vi tycker att det är viktigt att träffas! Därför anordnar vi regelbundet olika aktiviteter och nätverk. På våra event är alla välkomna i mån av plats. Även du som inte är med i GIL, men som kanske är nyfiken på hur det skulle vara att ha oss som assistansanordnare är välkommen!

Våra events och nätverk är vad vi praktiskt gör för att leva upp till ett av våra tre ledord: Nätverk. GIL vill att personer med assistans ska ha självförtroende att leva sina liv som de vill, att man ska känna självrespekt och stolthet. Inom kooperativet finns en uttalad ambition att stötta och stärka varandra. Genom att vi delar med oss av erfarenheter, så hjälper vi varandra att växa som individer.

Vill förändra världen

I GIL är vi och har alltid varit socialpolitiskt aktiva – vi vill förändra och förbättra. För att få uppmärksamhet för våra frågor, som generellt anses ”osexiga” och som de flesta helst undviker helt, så genomför vi kaxiga aktioner, ofta laddade med provokation och humor, i syfte att sudda ut gränserna i samhället. Vi tar plats och syns. Ett otillgängligt samhälle, en förlorad integritet, en orättvis behandling eller ett otrevligt bemötande är allt sådant som engagerar oss. 

Vad får man hos GIL / Vårt erbjudande

Gemensamt för alla anordnare av personlig assistans, är att en del av assistansersättningen går till att ”finansiera administrationen”. Administrationen är saker som kontorets lokaler och löner, utbildningsutbudet, programlicenser och en massa andra saker som kostar. GIL:s administrationsavgift är 22 kronor för alla. Jämför gärna med de andra assistansbolagen på marknaden, eller för den delen kommunen, så kommer du se att på GIL får du mycket för pengarna!

Anhörigassistans

Kan anhöriga arbeta som personlig assistent åt sitt barn eller en närstående? Svaret är ja. En viktig del av den personliga assistansen är att assistansanvändaren kan påverka assistansens utformning, exempelvis genom att välja sina assistenter. Som assistansberättigad i GIL är det du som avgör vem du vill ska arbeta hos dig. Den personliga assistenten måste vara över 18 år men kan vara en förälder, ett syskon, ett barn, en partner eller annan släkting. Anhöriga har samma anställningsvillkor som utomstående personliga assistenter.

Välj GIL

Det finns det många assistansbolag att välja mellan. Det kanske kan låta skrytigt men GIL är i framkant på så många plan. Vi är experter. GIL samordnar personlig assistans utan vinstintresse sedan 1989. Alla i styrelsen, vår vd och flera på kontoret har personlig assistans eller erfarenhet av personlig assistans i familjen eller har jobbat som personlig assistent. Vi vet alltså vad vi sysslar med.

Vi ligger i framkant när det kommer till digitala funktioner för rekrytering, tidrapportering, schemaläggning och budgetering. I GIL har du full insyn och får rapporter på det mesta. Vi har en vikariepool för oväntade luckor i schemat. Sammantaget erbjuder vi de bästa redskapen som finns för en schysst assistans!

GIL är en riktigt schysst assistansfixare. Så, är det kanske dags att byta upp sig?