Alla jobb

Personlig Assistenter till 7 årig pojke i Lilla Edet

Kontakt

Bettina Murray
Arbetsledare
bettinac.murray@gmail.com

Ort

Lilla Edet

Publicerad

2024-02-07

Sista ansökan

2024-03-07

GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Vi söker 2 personliga assistenter till en 7 årig pojke för arbete på vardagar e.m.-/kvällstid, på helger och skollov både dag- och kvällstid.

Arbetet innefattar att ge praktiskt stöd i allt pojken företar sig såväl som motiverande, skyddande, övervakande, kommunikativt och socialt stöd. Det allra viktigaste för att du ska passa för jobbet är personkemin med honom och familjen.

Då familjen har hund och katt, så kan du inte vara allergisk.

Om honom:

Pojken har Down syndrom, ADHD och intellektuell funktionsnedsättning och det är viktigt att du som jobbar med honom är lugn och trygg i dig själv. Han är en humoristisk, musikalisk, kommunikativ, stark och snabb och i grunden mycket glad. Han har ett självskadebeteende mot sina ögon, och bär en skyddande hjälm med visir. Hans höga aktivitets nivå, i kombination med hans andra funktionsnedsättningar, kräver mycket av hans omgivning, konstant och aktiv närvaro där kommunikationen är väldigt viktig. Han behöver stöd i den ömsesidiga kommunikationen och socialt stöd, skyddande och stödjande insatser både gällande synnedsättning och vid självskadebeteende.

Han tycker mycket om att vara ute på promenader, läsa böcker och lyssna på sånger och musik och det är något du som assistent kommer att göra tillsammans med honom när du jobbar. Även hjälp med vardagliga aktiviteter som klädsel, blöjbyten, personlig hygien, matning etc. förekommer i arbetsuppgifterna.

Krav för tjänsten/ utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper:

  • Erfarenhet av barnassistans eller annan erfarenhet med barn sedan tidigare.
  • Arbetat med lågeffektivit bemötande.
  • Kan sätta gränser.
  • God svenska.
  • Körkort och bil, då det går dåligt med kollektivt.
  • Goda referenser och utdrag ur belastningsregistret.

Önskvärt är även:

  • Goda engelska kunskaper.
  • Erfarenhet från arbete i Anpassad grundskola är ett extra plus.

Övrig information

Anställningsform är timanställning med goda möjligheter till en visstidsanställning så länge uppdraget varar.

Tjänstgöringsgrad: Deltid efter överenskommelse.

Schematider:

Vardagar eftermiddagar/kväll

Helg (du jobbar varannan helg)

Samt heltid under skollov.

Omfattning:  Deltid

Tillträde:  Så snart som möjligt

Välkommen med din ansökan. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Beställ gärna ett utdrag från belastningsregistret för “Arbete med barn med funktionsnedsättning” så att det finns att tillgå om du blir aktuell för tjänsten:

https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Bettina Murray
Arbetsledare
bettinac.murray@gmail.com

Ort

Lilla Edet

Publicerad

2024-02-07

Sista ansökan

2024-03-07