Alla nyheter
23 May 2024

Team GIL på Specialvarvet

Den 16 maj 2024 var det äääntligen dags för Team GIL att köra Specialvarvet, som är en del av Göteborgsvarvet. Tusentals löpare och deras assistenter, ledsagare, familjemedlemmar och fans tog sig sträckan om 2,1 km från Björngårdsvillan till Slottsskogsvallen. Det var så roligt att vi redan bestämt oss för att göra det igen!

Människor som deltar i ett lopp, en person sitter i sulky, som körs av en personlig assistent

Hampus och hans assistenter var snabbast i Team GIL

Det var riktigt bra väder med sol och försommarvärme. Vi samlades en stund innan och delade ut nummerlappar, vattenflaskor och t-shirts. Stämningen var god redan då, men i starten satt också Eddie Wheeler och roddade musiken, det hjälpte löparna att maxa peppen!

Eddie Wheeler var DJ i startområdet

Redo för start

Anders Westgerd är iväg..!

När startsignalen gick var det några som kände sig klara när de passerat start-skylten, andra hade sikte på en bra placering och drog på ordentligt!

Savannah ligger snäppet före Alice en tredjedel in i loppet.

På Specialvarvet får man använda de hjälpmedel som man behöver för att ta sig runt. Det betyder att somliga kommer med personlig assistent eller ledsagare, andra har snabba skor, några sätter på hörselskydd och favoritavsnittet på Youtube och en del använder exempelvis rollator, rullstol, elrullstol eller sulky.

Carl och Anders i Slottsskogen

Mingel i målområdet

Anders kom i mål!

I mål fick alla deltagare valfri kombo av medalj, high five, glass, tårta och banan. De som ville samlades en stund på en skuggig plats i målområdet. VI var alla överens om att Specialvarvet överträffade förväntningarna och alla ville göra det igen. Enligt ryktet ligger vissa redan i hårdträning!

Medalj i målområdet

Det var första gången vi ställde upp i Specialvarvet. Nästa gång hoppas vi att laget utökas med fler deltagare från GIL!