Alla nyheter
31 May 2023

2023 års stipendiater utsedda

Det råder stor aktivitet i Stiftelsen och Fonden till Rolf Bergfors minne alldeles innan maj går över i juni varje år. Då utses de personer som tilldelas varsitt stipendium med syfte att främja det fria självständiga livet och förverkligandet av drömmar som för dit. Stiftelsen till Rolf Bergfors minne har i år valt ut sex personer som får stipendium.

SEX Stipendiater DELAR PÅ 100 000 kronor

En person får ett stipendium för att kunna verka och skapa sig en framtid i Sverige med ett arbete trots flera funktionsnedsättningar. Skapa sig en framtid helt enkelt

Daniela Komanicka från Slovakien erhåller stöd för att kunna lösa sin egen assistans i Sverige där hon forskar inom aktivism och personlig assistans vid Lunds universitet. Efter avslutad utbildning vill hon arbeta aktivt till förmån för ett självbestämt liv i Independent Livingfilosofins anda. Niklas Thompson får ett bidrag för att kunna åka på ett internationellt läger i USA för ungdomar som stammar. Elin Åkesson erhåller stöd för att kunna starta en verksamhet där hon kan coacha och bidra till personlig utveckling i en verksamhet som ser till helheten och välkomnar alla oavsett funktion. Moa Engdahl som har ett innerligt teaterintresse får ett bidrag för att kunna åka med Glada Hudikteatern på en teatervecka i Portugal. Karolina Lagercrantz tilldelas ett bidrag som hjälp på vägen mot sitt mål att kunna fullfölja sina studier inom klimat och hållbarhet vid universitet i Oxford. Studierna har ett särskilt fokus på hur personer med funktionsnedsätttning eller kroniska sjukdomar påverkas.

Tills nästa år hoppas vi på många ansökningar och att vi får dela ut stipendier på GIL:s årsstämma för de som kan komma till Göteborg.

Stipendierna tillkännagavs den 31 maj 2023.

Här kan du läsa mer om Rolf Bergfors, betydelsen av en ekorre och fonden till hans minne.

VILL DU NOMINERA en person eller SÖKa själv nästa omgång?

Vad är ditt mål i livet? Kan ett stipendium från oss vara en puff på vägen? Har du idéer som behöver ett extra tillskott pengar så har du gott om tid på dig för att samla tankarna och skriva en stipendieansökan inför nästa ansökningsomgång våren 2023. Senast den 31 mars 2024 vill vi ha din ansökan.

Skicka din ansökan eller nominering till Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne,
c/o GIL
Box 24 061
400 22 Göteborg