Alla nyheter
05 June 2024

2024 års stipendiater utsedda

Det råder stor aktivitet i Stiftelsen och Fonden till Rolf Bergfors minne alldeles innan maj går över i juni varje år. Då utses de personer som tilldelas varsitt stipendium med syfte att främja det fria självständiga livet och förverkligandet av drömmar som för dit. Stiftelsen till Rolf Bergfors minne har i år valt ut två personer som får stipendium.

TVÅ Stipendiater I ÅR

Astrid Larsson får ett stipendium för att kunna åka på en konferens för familjer med barn som har mycket ovanliga syndrom. Resan går över Atlanten till Williamsburg i USA och hela familjen följer med för att få ta del av de senaste rönen i forskningen kring syndromet, samt att få möjlighet att möta likasinnade.

Stefan Ottmar från får ett stipendium för att kunna driva vidare sitt projekt där han ordnar reparationsträffar och kurser i hur man felsöker och reparerar trasig elektronik. Kurserna ger även ett sammanhang och fungerar som mötesplats för unga personer med funktionsnedsättning. Dessutom finns en uttalad idé om miljötänk och återbruk.

Tills nästa år hoppas vi på många fler ansökningar och att vi får dela ut stipendier på GIL:s årsstämma för de som kan komma till Göteborg.

Stipendierna tillkännagavs den 28 maj 2024.

Här kan du läsa mer om Rolf Bergfors, betydelsen av en ekorre och fonden till hans minne. Där hittar du även ansökningsblanketter,

VILL DU NOMINERA en person eller SÖKa själv nästa omgång?

Vad är ditt mål i livet? Kan ett stipendium från oss vara en puff på vägen? Har du idéer som behöver ett extra tillskott pengar så har du gott om tid på dig för att samla tankarna och skriva en stipendieansökan inför nästa ansökningsomgång våren 2025. Senast den 31 mars 2025 vill vi ha din ansökan.

Skicka din ansökan eller nominering till Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne,
c/o GIL
Box 24 061
400 22 Göteborg