Alla nyheter
26 september 2022

Halloween på GIL

Halloween på Liseberg – släng dig i väggen! I år kör vi vårt eget event på GIL:s kontor i Göteborg. Det blir ett fullspäckat Halloween-event med bland annat fika, pumpor, quiz, tatueringar och äckliga sår!

Onsdagen den 26 oktober tar mörkret över på GIL:s kontor i Göteborg. Då bjuder vi in dig som är assistansberättigad, arbetsledare eller assistent till en heldag full av kusliga aktiviteter. Alla aktiviteter är gratis.

Till somliga aktiviteter behöver du anmäla dig, så att vi kan köpa in lagom mycket fika / pyssel. Ta reda på vad som gäller. Alla eventen finns samlade i vår kalender.

Dessutom kan du vara med och bestämma vad som ska bli Anders Westgerds första tatuering. Han låter nämligen de demokratiska krafterna i GILstyra. Föreslå något som Anders ska tatuera. Vi väljer ut några av förslagen som ni sedan får rösta på. Vinnande förslaget hamnar på Anders kropp!

Uppdatering: Efter omröstningen är resultatet nu klart. Du är välkommen att komma och se på när det händer på onsdag klockan 11.00!

Två spöken i ett växthus, en håller en pumpalykta
Tre tjejer med halloweensmink och dockor.

Rysligt quiz

Ett quiz på temat rysligt och spöklikt och vi utlovar otäckt bra priser till värdiga vinnare och kanske kanske vi också har ett eller annat tröstpris? Ingen anmälan krävs. Drop-in i mån av plats! Max ett quiz per person.

Rysliga quiz

Gör en pumpalykta

Vi fixar pumpor och tillbehören som behövs för att göra din egen halloweenpumpa! Handledning och tips och trix får du från kontorspersonalen. Paxa en pumpa genom att anmäla dig.

Pumpalykta

Smink-workshop

Två olika workshops på temat Halloween-sminkningar. Lär dig hur man sminkar ett riktigt äckligt sår eller ett schysst Halloween-fejs. Perfekt för nästa fest eller Trick or treat! Drop-in i mån av plats.

Smink-workshop

ett ungefärligt schema

Onsdagen den26 oktober

11.00-19.00: Tatueraren Nils, intresseanmälan krävs (fullbokat)

13.45-14.45 Ryslig quiz med otäckt bra priser, drop-in

14.45-16.00 Halloweeninspirerad fika, anmäl dig i Primass

16.00-17.00 Smink-workshop: Äckliga sår, drop-in

16.00-17.00 Ryslig quiz med otäckt bra priser

16.00-18.00 Pumpalykta, anmäl dig i Primass

17.30-19.00 Smink-workshop: Halloween-smink, drop-in

Onsdagen den26 oktober

11.00-19.00: Tatueraren Nils, intresseanmälan krävs (fullbokat)

Bild på händer med blåa handskar och tatueringsmaskin, tatuerar ett träd
Anders Westgerd skrattar, mest himmel i övrigt.

Tatueringar av Nils

Tatueraren Nils Belander (Instagram: @nilsbelander.tattoo) tatuerar mindre motiv utan kostnad! Tänk smått! Rimliga motiv är texter med få ord, motiv med linjer, eventuellt mindre skuggningar. Intresseanmälan krävs.

Läs mer om eventet

Halloweenfika

Vi bjuder på något gott att fika på, inspirerat av halloween förstås. Du behöver anmäla dig, så att vi har en chans att köpa lagom många bakverk. Glöm inte att ange om du har allergier!

Boka fika

rösta på vad Anders ska tatuera!

Anders Westgerd låter de demokratiska krafterna styra. Föreslå något som Anders ska tatuera. Vi väljer ut några av förslagen som ni sedan får rösta på. Vinnande förslaget hamnar på Anders kropp!

Till formuläret

Alla aktiviteter utom tatuerandet är inställt den 27 oktober, eftersom ingen anmält sig.
Men den 26 oktober är det istället fullt hus! Fullt ös!

Nyheter från GIL

Tjej i elrullstol och hennes assistent går över gatan i stadsmiljö

10 augusti 2023

Tipsa folk du känner om assistent-jobb!

Tipsa folk du känner om att det finns lediga jobb som personlig assistent på GIL. Allt från extrajobb för studenter till större tjänster på upp till 80 %.

Mattias Loveson, står vid havet och pratar i telefon, han ser glad ut.

30 juni 2023

Ta en glass med Mattias!

Ring Mattias om du är nyfiken på om GIL skulle kunna vara något för dig och din personliga assistans. Möts där det passar dig, kanske i glasskiosken?!

Anders Westgerd skrattar, mest himmel i övrigt.

5 juni 2023

Boka gratis föreläsning om funktion

Boka en gratis föreläsning med Anders Westgerd. Anders kommer till er skola/organisation eller så kör vi online. Temat är tillgänglighet och bemötande utifrån funktion – utan att bli tråkigt!

En likkista och en rullstol i ett, utställd på museum, en utställning med vanliga stolar syns i bakgrunden.

5 juni 2023

Domstolen @ Röhsska

GIL:s senaste awareness-kampanj kallas ”Domstolen”, och berör den utbredda uppfattning i samhället, att ett liv i rullstol inte är värt att leva.

31 maj 2023

2023 års stipendiater utsedda

Stiftelsen till Rolf Bergfors minne har valt ut sex stipendiater som får dela på 100 000 kronor

Anders Westgerd. i stadsmiljö, ser glad ut, personer på uteservering i bakgrunden.

25 april 2023

Beef om uteserveringar i Göteborg

Under våren har flera artiklar och insändare samt ledare publicerats i GP om tillgängligheten till uteserveringar i Göteborg, en fråga GIL drivit under 10 år.

13 april 2023

Retard Seltzer

Retard Seltzer, som lanseras på ölmässan i Göteborg den 14 april 2023, har till syfte att skapa samtal om funktion och i förlängningen minska exotifieringen av funktionsnedsatta.

30 mars 2023

Gör din röst hörd – skicka in en motion!

Lördag den 27 maj 2023 är det årsstämma i GIL. Som medlem och delägare har du möjlighet att påverka verksamheten genom att skicka in en motion.

23 mars 2023

GIL är en IfA-godkänd anordnare

GIL är sedan länge en IfA-godkänd anordnare. GIL har nu fått sitt godkännande förlängt!

Tre personer i krogmiljö, en i färd med att kasta ett klot i boule, text: assistentträff på boulebar

8 mars 2023

Assistentträff på Boulebar

Vi tycker att det är viktigt att träffas! Därför anordnar vi aktiviteter. Ca två gånger om året har vi träffar bara för assistenter. Förra veckan var det dags! 45-50 assistenter träffades för att spela boule på Boulebar.

Anders Westgerd i rullstol på Stora torg i Halmstads.

12 december 2022

Tillgängligheten i Halmstad

GIL kollar in tillgängligheten i centrala Halmstad. Inte illa alls! Men där finns ännu förbättringar att göra och GIL utmanar nu staden att bli bättre!

19 november 2022

Det stora toalettpriset 2022

19 november betyder FN:s Världstoalettdag! För oss på GIL är det en av årets stora dagar, eftersom vi då delar ut Stora toalettpriset till schyssta anpassade toaletter. I år går priset till Poppels Citybryggeri.