Om oss

reportage

häng med andra gilare!

Att höra om andras resor, fritidsintressen och livssituation tror vi kan inspirera andra att se hur livet med funktionsnedsättning också kan se ut. Här möter du några GIL:are som visar upp något som intresserar dem.

I GIL har vi tre ledord: Självbestämmande, Nätverk och Utmanande. Så här har styrelsen valt att formulera innebörden av ordet Nätverk: “GIL vill att personer med assistans ska ha självförtroende att leva sina liv som de vill. Genom Independent Living-ideologin vill vi hjälpa människor med funktionsnedsättningar att känna självrespekt och stolthet. Inom kooperativet finns en uttalad ambition att stötta och stärka varandra. Genom att vi delar med oss av erfarenheter, så hjälper vi varandra att växa som individer.”

Värdegrunden blir lätt bara floskler, men vi jobbar dagligen med att göra ord av handling avseende våra ledord. När det kommer till ordet Nätverk så är våra afterworks ett sätt, reportagen här är ett annat. Att se eller höra någon som reser till Cuba, skaffar kamel, gifter sig, tatuerar sig eller byter från Iphone till Samsung kan vara det som får en annan att våga något nytt i livet. Även anhöriga, arbetskamrater eller grannar kan behöva se att livet kan rulla även om man har assistans!

Är du assistansberättigad och medlem i GIL? Gör du något du vill visa andra? Hör av dig till Mattias på mattias@gil.se!

följ gil på instagram

Senaste fyra bilderna från Instagram. Missa inte reels och storys – följ oss i sociala medier.

Följ GIL på Instagram