Assistans

HA ASSISTANS

Byta assistansanordnare / Byta assistansbolag

Att byta assistansanordnare är inte jobbigt. Vi sköter det mesta åt dig.

Det är enkelt att gå med i GIL. Vi hjälper dig oavsett om du precis fått din assistans beviljad eller om du vill lämna kommunen eller byta från ett annat assistansbolag. Du behöver förstå upplägget och skriva på lite papper, sen gör vi i princip resten!

Mattias Loveson, står vid havet och pratar i telefon, han ser glad ut.

Hej!

Jag heter Mattias Loveson och jag jobbar på GIL. Hör av dig till mig i sommar om du har frågor om assistans! Vi bokar in ett möte där det passar dig, t ex hemma hos dig, på vårt kontor eller på Zoom. Kanske vid glasskiosken! Mötet är helt förutsättningslöst och kostar förstås inget.

Om du sedan känner att du skulle vilja ha GIL som assistansanordnare så träffas vi igen. Kanske har det dykt upp några frågor sedan sist. Vi går också igenom beslut, budget, schema och rekryteringsbehov innan det är dags att skriva ett avtal med ett upplägg som passar dig. För oss är det viktigare att det går bra, än att det går fort! Hoppas att vi hörs!

Mattias

031-63 21 92
mattias@gil.se

Ett:

DU KONTAKTAR OSS

Vi bokar in ett möte där det passar dig, t ex hemma hos dig, på vårt kontor eller på Zoom. Mötet är helt förutsättningslöst och kostar inget.

Jag vill bli kontaktad

två:

DU VILL GÅ VIDARE

Vi fördjupar oss något. Kanske har du några frågor sedan sist. Vi går bland annat igenom beslut, budget, schema och rekryteringsbehov.

Ring Mattias

tre:

DU HAR BESTÄMT DIG

Vi skriver avtal med ett individuellt upplägg som passar dig. Sen fixar vi resten! Du är med på vår utbildning i arbetsledarskap. Dina assistenter går assistentutbildningen. Nu är du med – vad skoj!

Boka tid

Beslut

Assistans söks hos och betalas av kommunen eller Försäkringskassan. När du har fått ditt beslut har du rätt att själv välja vem som ska samordna din personliga assistans. Kontakta en eller flera organisationer och välj ett bolag som känns rätt för dig. Du tecknar serviceavtal med den assistansanordnare du väljer.

Vad är assistans?

Budget

Assistansersättningen täcker kostnader för assistansen och delas ofta upp i tre delar. 1: kostnader för assistenternas löner och sociala avgifter 2: den administrativa avgiften, som är assistansbolagets kostnader för att samordna assistansen 3: pengar för att betala omkostnader.

Assistansersättning

Rekryteringsbehov

Byter du från ett annat bolag så kanske du tar med dig dina tidigare assistenter. Annars behöver du rekrytera. På GIL har vi stor erfarenhet av rekrytering och vi hjälper dig. Vi har personal på kontoret som har erfarenhet av hur det är att vara beroende av assistans samt utbildningar och digitala program för att hantera annonser och ansökningar.

Rekrytering